Meny

Rosenhillsvägen 15A

275 kvm

9 rum

 

Budgivning

Kontakta mäklaren för att lägga bud.

Utgångspris

6975000
 

Visningar

 • Kontakta mäklaren för visning
 • Söndag 28 julFör mer info. om visningstider kontakta: sven@gripsholms.se 0707547300
Visningsanmälan
 

Ansvarig mäklare

 • Villa Västerhaninge - Swimmingpool - Braskamin - 6 st. Sovrum - Altaner - Stor parkering

  Välkommen till en trivsam villa om 9 rok, tot ca 350 kvm i populära Jägartorp. Huset är i mycket bra skick och välplanerat med bl.a. flera sociala sällskapsytor, genomgående ekparkettgolv, 6 st sovrum med möjlighet till 7 st, ett stilrent kök med hög materiell standard från 2021 och 2 st. moderna badrum varav ett från 2021.

  På baksidan av huset finns en källarvåning med separat ingång om ca 75 kvm och det finns 2 st stora solaltaner varav en med ett par trappsteg ner till en 8.20x3.80m swimmingpool.

  Det finns bergvärmepump, luftvärmepumpar och fiberbredband indraget.

  Plan villatomt med stor parkeringsplats. Lugnt barnvänligt område med närhet till skolor, förskolor, idrottsplats, natur och Västerhaninge C med all tänkbar allmän service. Bra kommunikationer med både pendeltåg och buss till Stockholm C och Nynäshamn.

  Välkommen på visning !

  Är du intresserad av en privat visning, kontakta fastighetsmäklaren: Sven Grönros 070 754 73 00, sven@gripsholms.se

   

  Detaljer

  • Rumsbeskrivning

   ENTRÉPLAN: Välkomnande entréhall med klinkergolv och trappa ner till nedre plan. Rymligt sällskapsrum med braskamin och utgång till rymlig solaltan. 2 st sovrum med plats för dubbelsäng och Tv-rum med utgång till altanen. Helkaklat badrum med sjösten, dusch, wc, handfat, badrumsskåp, handdukstork och praktiskt vädringsfönster. Stilrent exklusivt kök från 2021 med hög materiell standard. Köket har gott om plats för förvaring, bra arbetsytor och rymlig matsalsdel. Från matsalsdelen finns utgång till stor altan. Altanen har både plats för trädgårdsmöbler och utegrill. Några trappsteg ner ligger swimmingpoolen (8.20 x 3.80) och den plana gräsmatta.

   NEDRE PLAN: På nedre plan finns ett allrum och 4 st sovrum med golvvärme, tvättstuga med groventré och separat wc. I anslutning till de bortre sovrummen finns ett praktiskt genomgångsrum som används som klädkammare/arbetsrum. Modernt helkaklat badrum från 2021 med golvvärme, dusch, wc, dubbla handfat i kommod och dubbla handdukstorkar samt gott om förvaring.

   KÄLLARVÅNING: Från baksidan av huset finns ingång till en ca 75 kvm stor källare. Källaren värms upp av en luftvärmepump och är perfekt till förvaring/hobbyverkstad.

  • Fakta
   Tillträde
   Enligt överenskommelse
   Fastighetsbet.
   HANINGE NÖDESTA 1:106
   Objektstyp
   Villa
   Typkod
   220 - Småhusenhet, bebyggd
   Adress
   Rosenhillsvägen 15A
   Postnummer
   137 36
   Postort
   Västerhaninge
   Distrikt
   Västerhaninge
   Område
   Jägartorp, Håga,
   Boarea
   275 kvm + 75 kvm
   Boarea enligt
   Lantmäteriet
   Tomtareal/mark
   1323 kvm
   Tomtareal enligt
   Lantmäteriet
   Total areal
   1323 kvm
   Antal rum
   9
   Antal sovrum
   6
   Max antal sovrum
   7
  • Byggnadsfakta
   Standardpoäng
   41
   Byggår
   1950
   Om-/tillbyggnadsår
   2017
   Mark
   Blandad Lera/Morän/Berg
   Grund
   Betong
   Grundmur
   Betonghålsten
   Tak
   Betong pannor
   Fasad
   Träfasad på puts
   Fönster
   Fönster i olika utföranden i normal bra skick.
   Utvändiga plåtarbeten
   Plåt
   Stomme
   Trä
   Bjälklag
   Trä och delvis betong
   Vatten
   Kommunalt vatten året om
   Avlopp
   Kommunalt avlopp
   Uppvärmning
   Bergvärmepump och luftvärmepump samt direktverkande el vid behov.
   Ventilation
   Självdrag

   Skorstenskommentar

   Insatskassett monterat i öppna spisen

   Parkering

   Stor parkering för ett flertal bilar.

   TV/Internet

   Fiber installerat.

   Utförda renoveringar

   • Inkommande el utbytt av Vattenfall + nytt mätarskåp 2022-23
   • Altan med pool 2021
   • Nytt badrum 2021
   • Nytt kök 2021
   • Vattenburet värmesystem med bergvärme 2021
   • Fasad ommålad 2020
  • Pantsättningar & Inteckningar
   6st inteckningar på totalt 3 971 044 kr
  • Ekonomi
   Elkostnad
   1 729 kr/månad
   Sotning
   33 kr/månad
   Vatten och avlopp
   517 kr/månad
   Renhållning
   214 kr/månad
   Hemförsäkring
   815 kr/månadFolksam fullvärde
   Summa driftskostnader
   3 309 kr/månad
   Fastighetsskatt
   9 525 kr/år
   Personer i hushållet
   3
   Årlig elförbrukning
   15000 kWh/år

   Levnadskostnader

   Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

  • Taxering
   Taxeringsår
   2024
   Värdet är
   Fastställt
   Värderingsår
   1984
   Taxeringsvärde
   7 255 000 kr
   Varav byggnad
   5 200 000 kr
  • Område

   Område

   Rosenhillsvägen är en lugn och barnvänlig gata i Jägartorp soim är ett av de mest populära villa områdena i Västerhaninge. Här finns det en lokal pizzeria och bensinmack samt en praktiskt nära belägen matvarubutik. Närhet till flera förskolor och fritis samt grundskolor som, M.A. Vätterosen, Farsta Strandskolans Fritidshem, Pysslingen, Skrindan, Tärningen, Västerhaninge Montessoriskola och Ribby- samt Åbyskolan.

   I Västerhaninge finns Hanvedens idrottsplats med bollplaner, löparbana och ishall. I anslutning till skolorna finns som regel en eller flera bollplaner. Vid idrottsplatsen finns spårcentral med elljusspår. I norr öppnar sig Hanvedens orörda skogar som är av riksintresse när det gäller natur- och friluftsliv. Norr om idrottsplatsen ligger Nytorps ängar med ett flertal bollplaner. Österut ligger Blåkulla ridanläggning.

   Västerhaninge är en tätort och en kommundel som ingår i Haninge kommun på landområdet Södertörn. Tätorten omfattar förutom bebyggelsen runt kyrkan, pendeltågsstationen och centrum, även områden söder och sydväst därom som Jägartorp ( Rosenhillsvägen ), Håga, Nödesta, Krigslida, Nedersta, Åby, Tungelsta och Ribby.

   Tätorten och kommundelen angränsar i nordväst mot Hanvedens stora skogs- och strövområden, i nordost mot Jordbro i söder av ett öppet jordbrukslandskap. Avståndet till Stockholms innerstad från Västerhaninge centrum är 29 km och till Handen cirka 3 km. Västerhaninges stationssamhälle delas av järnvägen och dess närmaste västra områden är Åbylund, Norrskogen och Jägartorp.

   I Västerhaninge finns typisk sörmlandsnatur med jordbrukslandskap. I ortens norra del finns Nytorp och Hanveden med Sörmlandsleden och lokala orienteringsspår med gångavstånd till sjön Öran. Inom Västerhaninge finns även de allmänna badplatserna vid Östnora och Årsta Havsbad. Andra populära utflyktsmål är Berga gård och Ekeby loge, som båda ligger en bit söder om centrala Västerhaninge. Berga gård tillsammans med Berga naturbruksgymnasium arrangerar varje år en tillställning som kallas "Bergadagarna", där det ges tillfälle för alla stora som små, att titta på alla lantdjuren och känna på lantbrukslivet.

   Historia: Västerhaninges stationssamhälle tillkom efter att Nynäsbanans järnväg invigdes 1901. Vid kyrkan fanns då ett stationshus, ett gästgiveri, handelsbod och ett apotek. Likaså fanns även en skola, ålderdomshem och tingshus. Nu återstår utmed Nynäsbanan endast Tungelstas stationshus från denna första tid, eftersom Västerhaninges revs på 1970-talet i samband med att nya stationen uppfördes. Ännu en om- och utbyggnad av stationsområdet skedde 1997. Nynäsbanan blev en avgörande faktor för kommunens fortsatta utveckling under 1900-talet, särskilt efter 1950 då befolkningen ökade i samband med miljonprogrammet och nya bostadsområden uppfördes.

   För ca. 8000 år f. Kr. försvann inlandsisen från Södertörn varmed landhöjningen påbörjades. Cirka 1800 år f. Kr. när havet drog sig tillbaka, kom bördiga jordar för bete och odling i dagen och då lades grunden till det bysamhälle som nu är tätorten Västerhaninge. Förutom av jakt och fiske dominerades utkomsten av jordbruk och boskapsskötsel och skulle fortsätta att göra så i nästan 4000 år. Ett antal gravrösen finns inom Ribbyområdet och på Ribby ängar, där ett flertal malstenar hittats, samt skålgropshällar och en mindre hällristning, låg ett större bysamhälle i anslutning till en inre skyddad vik av Saltsjön. Cirka 500 f. Kr. till 500 e. Kr., under äldre järnåldern, anlades Åbygravfältet som sannolikt till större delen legat under Västerhaninge gamla kyrkby. I norr bortom prästgårdens å anslöt gravområdet till Jordbrogravfältet och båda tillsammans bildar Nordens största, kända gravfält från denna tid.Ca. år 500–1050 under yngre järnåldern utvecklades det odlingslandskap som sedan bevarats intakt fram till 1900-talets mitt. Många av bygdens ortnamn tillkom under förhistorisk tid och i samband med kristnadet och långväga handelsresor lät man resa de flesta av traktens runstenar. På 1200-talet uppfördes Västerhaninge kyrka. 1314 kom första, kända belägget av ortnamnet Västerhaninge som är daterat kring 1314. Namnet skrevs då Westrahanunge. Även andra stavningar som Westerhaninge har förekommit lång fram till våra dagar.

   Kommunikationer

   Bra kommunikationer med bekvämt nära busshållplats Håga. Pendeltåg finns i Västerhaninge centrum. Nynäsvägen ,Väg 73, tar dig snabbt och enkelt till Stockholms innerstad.

  • Rättigheter & Belastningar

   Planer och bestämmelser

   Nödesta 1:106,1:371 Och 1:380, Detaljplan (Beslutsdatum: 19900201)

   Rättigheter förmån

   Officialservitut: Rätt att anlägga, underhålla och förnya vatten-och avloppsledning inom område a, se karta aktbilaga ka1. - Vattenledning, avlopp

   Rättigheter förmån

   Officialservitut: Rätt att inom nödesta s:6 använda väg för gång och cykeltrafik. - Gång-och cykelväg

   

  Fakta

  Pris
  6975000 Högstbjudande
  Adress
  Rosenhillsvägen 15A
  Bostadstyp
  Villa
  Yta
  275 kvm
  Biarea
  75 kvm
  Tomtarea
  1323 kvm
  Rum
  9 rok
  Byggår
  1950
  Driftskost.
  3 309 kr/månad

  Karta

 • a IMG_1360

  a IMG_E1378

  a IMG_1387

  a IMG_1381

  a IMG_1390

  A IMG_1372

  a IMG_1365

  A IMG_1385

  a IMG_1404

  a IMG_1419

  a IMG_1396

  a IMG_1410

  a IMG_1412

  a IMG_1429[1]

  a IMG_1409

  WC 8

  a IMG_1415

  a IMG_1402

  a IMG_1403

  a IMG_1398

  a IMG_1400

  a IMG_1421[2]

  a IMG_1437[1]

  a IMG_1444[1]

  a IMG_1446[1]

  a IMG_1448[1]

  a IMG_1433[1]

  aIMG_1362

  Fastighetskarta

 • Planritningar

 • Övrigt

  Erbjudande boendekalkyl

  Om du önskar få en skriftlig beräkning av boendekostnaderna - en boendekostnadskalkyl - ta kontakt med ansvarig mäklare.
 • Ansvarig mäklare

Gripsholms Fastighetsbyrå

Intresseanmälan för

Är du intresserad av denna bostad?
Hjälp oss genom en intresseanmälan så vi kan anpassa visningarna efter bästa förmåga.

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!
Din adress
Valfritt - Vi värderar gärna ditt nuvarande boende

Tack för ditt meddelande!

Gripsholms Fastighetsbyrå

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Fyll i dina uppgifter och skicka så återkommer vi! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!

Gripsholms

Kontakta oss så återkommer vi inom kort! Vi värderar er bostad inom 24H

Formuläret innehåller fel. Kontrollera formuläret och försök igen. Tack!

Tack för ditt meddelande!